Natuur Informatie Centrum (NIC)

NIC

Samenwerking

Het Natuur Informatie Centrum van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch verzorgt een aantal activiteiten die tot doel hebben mensen met vragen over natuur en milieu van informatie te voorzien. In Twintighoeven krijgt het Natuur Informatie Centrum de benodigde ruimte hiervoor. Het centrum beschikt over een uitgebreide bibliotheek, met boeken en artikelen op het gebied van de natuur en het milieu. Er worden veel landelijke verenigingen en stichtingen vertegenwoordigd door middel van folders, vouwbladen et cetera. Ook de schooljeugd kan met de meest uiteenlopende natuurvragen in het Natuur Informatie Centrum terecht, bij voorbeeld als er een spreekbeurt op school gegeven moet worden. Eveneens kan men voor informatie over milieuvriendelijke producten en afvalproblematiek bij het Natuur Informatie Centrum terecht.

Het poldercentrum van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch verzorgt in Twintighoeven de verkoop van streekeigen producten en ondersteuningsartikelen.

Biesboschliteratuur

In het Natuur Informatie Centrum zijn ook natuurgidsen en boeken over flora en fauna te koop. Bovendien is ons Antiquariaat Biesbosch er gevestigd. Biesboschliteratuur kan ook online besteld worden via www.biesboschboek.nl.